marți, aprilie 17, 2007

Lumea animalelor

Imi fac timp in sfarsit sa mai scriu un post despre ce gandesc eu, despre ce se mai intampla pe la noi si nu numai. Cum care animale? Pai noi, oamenii, suntem niste animale, asa, mai evoluate, care mergem pe doua picioare, gandim, vorbim si stapanim pamantul. Si ce facem? Facem bine, dar ca in orice comunitate, mai exista si exemple negative. Mai multi factori au dus la posibilitatea cumpararii unei arme, atat de ieftin si usor, incat, iata, un psiho, un nebun isi ciuruie colegii in Virginia, Texas. Omoara zeci de oameni si pe urma se sinucide.
Altul, la noi, isi bate caii cu coada de la topor. In parcul de la Obor, unul il injunghie pe altul.
Alte exemple auzite de pe la cunostinte. Un om mai cu bani, isi face si el o casa, pe langa Bucuresti. Ridica locuinta, usi, geamuri. Intr-o zi gaseste numai zidurile. Ii furasera tot. Altul, tot cu casa prin provincie, dar care nu locuia acolo, cumpara niste pomi fructiferi si ii planteaza. A doua zi nu a mai gasit nici un pom. Pai ziceti si voi. In ce lume de cacao traim.
Iar la final, vine si un strop de speranta, de lumina. Profesorul Liviu Librescu care a stat in usa clasei pentru a-si proteja elevii. A platit cu viata, dar paca lumea nu mai e asa de urata cu astfel de exemple.
Voi ce preferati? Sa nu stiti de astfel de cazuri, sau sa aveti idee si sa credeti ca e posibila o schimbare?

3 comentarii:

Unknown spunea...

Uite asa iar vine unu' si zice ca dam doar exemplele negative, ca le alegem sau stiu eu ce alte rahaturi...
Iti spun eu, nu trece o zi fara astfel de lucruri! Care vrea sa le ignore si sa se autointituleze "optimist", sa traiasca sanatos 1000 de ani la Belu; e unu' dintre depravati.
Ce e ingrijorator, e ca s-ar putea sa nu se schimbe nimic prea curand. Poate peste cateva generatii...(asta da optimism)...daca nu peste cateva generatii x 2...
Civilizatia e departe de noi si noi abia ne miscam!
Imagineaza-ti ca si azi mai sunt dobitoci care plang dupa comunism...

BĂNĂŢEANU spunea...

@NEVE: ai dreptate, lucrurile astea se intampla in fiecare zi. Si faza cu comunismul e adevarata. Avem noroc ca am scapat. Ca e mai bine sau nu, oricum nu mi-as fi dorit sa traiesc in comunism.

Anonim spunea...

cine a spus ca omul este o fiinta mai evoluata decat alte animale ? tot omul a zis-o