luni, aprilie 02, 2007

Ne-o luam sau nu ?

Prostia la romani revine, de data aceasta chiar prostia la putere. Ati auzit de taxa de prima inmatriculare? Da? Si ce parere aveti? Va rog, fara injurii. Va inteleg, e greu sa va abtineti. Ei zic, ca au pus taxa asta ca sa protejeze mediul si sa nu mai luam harburi la mana a doua. Serios? Pai sunt jafuri la noi care polueaza mai mult decat o masina care are doar cateva luni din afara. De ce nu le interzic pe astea de prin anii '80 ? Hai sa spunem pe bune, e o taxa protectionista, care favorizeaza singurul prducator autohton de automobile (si poate si pe cel de la Craiova) si pe importatori. Insa aici intervine prostia de la putere. Noi de la 1 ianuarie facem parte din UE. Nu mai exista import si export intre tarile din UE si ca atare nu mai ai voie sa aplici astfel de taxe. Asa cum s-au trezit si aia de la Giurgiu, care cereau nu stiu ce taxa la granita cu Bulgaria.
Prin urmare Comisia Europeana s-a sesizat si vom vedea ce va fi. In Ungaria s-a intamplat la fel si acum trebuie sa le dea banii inapoi, dar acolo taxa era de cateva sute de euro, pe cand la noi e de ordinul miilor. Judecati si singuri.
Si ca fapt divers. Trimisesem (statul roman) niste proiecte spre aprobare la institutiile europene, pentru care puteam sa luam fonduri frumoase. Ei bine, stiti ce s-a intamplat, a fost respins tocmai un proiect legat de infrastructura si transporturi? De ce? Cum de ce? Haideti ca stim cu totii. Sa traim bine, nu?

Niciun comentariu: