joi, iulie 26, 2007

Prostia la români: Biletul sau abonamentul la control

De ce esti taran? Acuma daca te-a prins, plateste! Nu-i asa ca va mai deranjeaza din cand in cand un controlor si va cere biletul sau abonamentul? In ultimul timp au fost mai rari, ca a fost cod rosu si portocaliu. Si mai sunt sigur ca ati vazut multe faze de genul asta:cineva care nu are ce sa arate. Si aici incepre distractia, mii de motive si explicatii, fiecare are un motiv. Si incep, ca nu are la el nimic, nici un bilet, nici un ban, ca nu are buletin. Mi se pare atat de jenant. Bai prietene, daca tot esti cu musca pe caciula, fii macar demn, asta e, ai fost fraier, te-au prins, recunosti, platesti si gata.
Si nu e vorba doar de pusti de liceu sau eu mai stiu cine, mai sunt si domni bine imbracati, cu diplomat si sa ii vezi cum incep sa se scuze. Mie asta nu imi place. Voi ce parere aveti? Sa incerci s-o dai la intors, poate scapi? Sau scoti banu' si termini balciul?

8 comentarii:

IgorCreation spunea...

Eu am bilet iar de restu nu imi pasa :)

Anonim spunea...

cand vine vorba de ratb eu le-am facut pe toate. am mers fara bilet si nu m-a prins nimeni tocmai pentru ca stiam sa ma feresc de controlori (asta in primul an de facultate).

nu m-a prins macar o data. dupa ce m-am plictisit de joc undeva pe la finalul anului 1 de facultate, mi-am luat abonament.

bineinteles, universul ti-o trage. mi-am luat vreo 2 amenzi tocmai pt ca-mi expirase abonamentul si uitasem sa-l "reincarc" :)

niciodata nu am facut gura cand am fost prins tocmai pt ca stiam ca sunt vinovat. am scos mereu banul pe loc (50% reducere amenda) si cu asta basta. oricum sunt pe plus daca stau sa fac socoteala :)

norocul meu ca acum am scapat de ratb+metrorex. nu stiu cum ati suportat vara asta si codurile prin mijloacele de transport. my hat is off to you :)

Mihai STOIAN spunea...

O singura data am fost prins si m-a costat 200 de mii pe loc. Banii s-au transformat in bilete rupte pe care le=am bagat in buzunar. :)) Nu obisnuiesc sa ma tiganesc si vreau sa iti spun ca daca este sa fiu prins platesc. Greseala se plateste.

Dorothea spunea...

Adevarat ca e urat un om la cravata sa o ia pe ocolite, dar la un pusti de liceu care n-are bani, n-are viata fix amenda ii mai lipseste.
Din clasa a 5-a merg fara bilet de autobus zilnic la scoala, in tot timpul asta am nimerit o singura data controlorul. Concluzia: 40 ron o data mai putin de cat abonamentul pe cei 4 ani in care am folosit autobusul intens.
Imi place cum merge treaba la nemti. Prostia unde compostezi bilete e pe peron, trebuie sa compostezi inainte de a intra in tren, controlorii sunt civili si.. mult mai numerosi. Intr-o saptamana am dat in Berlin de 5-6 controlori, unul dintre ei era Punker cu creasta, alta se asezase pe banca si incepu sa-si citeasca ziaru' etc. Si la aia nici nu exista "pe ocolite"

Anonim spunea...

He he..pe mine m-ai scapat o data de furia controlorilor...:P

BĂNĂŢEANU spunea...

@anonim-da, eu eram in regula, dar in cazul tau erai fara, oricum se pare ca am avut succes si am scapat. Take care !

BĂNĂŢEANU spunea...

@doro-inseamna ca ai iesit foarte bine. Eu circul cu abonament,dar daca stau sa ma gandesc la cat de rar am avut de-a face cu controlorii, as fi putut si eu sa nu imi cumpar si sa risc o amenda

Anonim spunea...

La fel e si in Italia.Legea zice ca trebuie sa iti compostezi biletul inainte de urcarea in tren,iar biletul ewste valabil,la unele curse,6 ore.Insa controlor,ioc.Am observat Gabriele ca femeile controlor sunt mai al naibii.La cat mai multe curse Ratb :)