miercuri, august 29, 2007

Mărimea contează

Pai pana cand? Aceasta-i intrebarea. Asa cum turnul Babel a dat liber la atatea limbi si dialecte, iata ca si in vestimentatie intalnim aceeasi harababura. In USA exista un sistem si in Europa mai multe. Normal, nu? Pai nu e normal. Am inceput sa mai cumparam si din afara, dar ce ne facem cand vine momentul sa alegem masura? Aproximam, ghicim, e o loterie. Iar pe batranul continent e alta nebunie. Germania are un sistem de masuri, in Franta e altul, la englezi e altceva, este altfel, e 21 si tin la el. Pardon, asta era demult imnul Radio 21. Sa revin, sa ma intorc adica la subiect.
Chiar si la noi, mergi intr-un magazin si nu stii ce sa ceri. Ca nu mai e ca pe vremuri cand erau si cu jumatati si trei sferturi la un numar. Acum sunt doar cateva si daca nu iti vine chiar perfect tot cumperi si mergi la croitor sa iti aranjeze cum trebuie. Greu cu imbracamintea asta. Asa ca propun sa faca macar pentru Europa, acelasi sistem de masuri la haine si incaltaminte. Cine ma sustine, cine e cu mine? Sau impotriva? Aveti vreo intamplare legata de subiectul post-ului?

2 comentarii:

Bogdan spunea...

eu zic asa: marimea conteaza doar daca hainele pe care le porti sunt intrun sistem fix; adica tu sa zicem ca iti vine perfect 40 la blugi, dar daca vrei sa porti blugi largi iti trebuiesc 56, atunci ce faci ? normal iei 56.
La restul hainelor nu ma bag, dar despre pantaloni pot spune asa; e un mic secret si e bun de stiut si de folosit mereu, eu personal asa fac , pt ca sunt camarute sa ma sichimb foarte nashpa, si prefer sa nu mai probez.. talia se verifica in felul urmator: prinzi capsa sau nasturele din fatza in pumn( bagand mana in interior) inchizi pumnul si dai bata de la spate dupa cot, daca iti sta fix pe cot, nu sunt buni, o sa te stranga, daca e putin largutz iti vin numai bine, si poti pune si o curea eventual, acum cat e de larg la cot atat e de larg in talie.
Exista nishte proportii fixe, sunt mai multe, dar nu stau sa le caut cine e interesat sa vada pe google.com stiu sigur ca exista :)

BĂNĂŢEANU spunea...

@bogdan-cam complicata metoda ta. O sa merg totusi sa probez ceva haine si poate o sa incerc si ce ai zis tu.