marți, octombrie 30, 2007

Ultra prosti in calculatoare

Nu e asta expresia? Ultra buni o sa imi spuneti voi? Pe naiba, chiar asa. Izvorul de prostie la romani e nesecat. Dupa ce am scris ca magazinonline.ro e in pom, astazi involuntar a venit randul Ultra Prosti Computers. Ce s-a intamplat de data asta? Pai e simplu, am dat iar peste niste incompetenti. Cumparai un tv tunner extern stand alone (adica il folosesti la LCD fara sa mai pornesti unitatea centrala). Nu mi-au dat intructiunile. Imi aduc aminte pe drum si ma intorc. Le iau aia de pe net si le printeaza. Ajung acasa si erau instructiunile pentru un model diferit. I-am dat de cap in mare, dar m-am enervat pentru ca manualul de utilizare nu era pentru produsul cumparat de mine si mai erau chestii care nu corespundeau.

A doua zi ma intorc la magazinul din Stefan cel Mare si le cer sa imi furnizeze instructiunile pentru modelul luat de mine in limba romana, asa cum prevede legea. Nici vorba de asa ceva, adica nici nu se punea problema sa imi dea in romana si nu aveau pentru modelul cumparat. Deci le-am cerut banii inapoi, ceea ce s-a si intamplat.

Concluzii:
Ma descurc in limba engleza, dar daca venea o persoana care nu stie o boaba de engleza, ce facea? Este inacceptabil asa ceva, insa se intampla peste tot la electronice. Foarte rar gasesti instructiuni in limba romana. Si cel mai grav mi se pare faptul ca mi-au dat cu buna stiinta instructiuni gresite de la alt model de tuner. Pai daca la astia mari se intampla asa ceva, ce sa mai zic de sutele de magazinase de IT? Halal si dedicatia unu si doi.

2 comentarii:

Michailos spunea...

M-am ars si eu cu "desteptii" de la Ultra Pro aici in Alba Iulia. Mi-au dat o piesa incompatibila cu calculatorul meu si nu si-au recunoscut vina. Cred ca pana la urma i-au ajuns blestemele mele si ale altora, pt ca acum in locul unde functionau pana nu demult scrie SPATIU DE INCHIRIAT, fie-le tarana usoara!

BĂNĂŢEANU spunea...

mai trebuie lucrat la serviciu clienti