vineri, decembrie 07, 2007

ASE: Schimbarea la fata




Exact ca in legile lui Murphy. Cat am fost student am invatat in niste cladiri dezolante cu ferestre si usi greoaie din metal, toilete infecte. Dupa ce am absolvit si nu mai sunt student, pac, s-au schimbat toate. Ei nu chiar toate, doar o singura cladire din cele de la Romana si anume cea din Caderea Bastiliei. Restul sunt in continuare fara un sistem de ventilatie pe timpul verii, si aceleasi dotari.

Dar in cladirea veche lucrurile s-au schimbat, peste tot numai sticla (usile din holul de la intrare), pe jos gresie lucioasa (daca n-o fi chiar marmura), geam termopan cu tamplarie din PVC, lift mega tare ca pe la hoteluri, toilete cu baterii cu senzor la chiuveta, aparat cu aer cald sa te usuci. Nu mai retin daca exista si sapun, insa lipseste cu desavarsire suportul pentru hartia igienica si implicit si aceasta. Ca vorba aia, la ce ne trebuie sa ne mai stergem. Este o schimbare in bine, insa nu o sa fiu niciodata de acord cu fabuloasa suma de 300.000 de euro platita lui Balasa pentru cele doua fresce din biblioteca. Este absurd si revoltator, in situatia in care cel mai bine cotat pictor contemporan (nu mai stiu cum il cheama si de unde este) nu ia mai mult de cateva zeci de mii de euro pe un tablou. Pai atunci cum s-au aruncat asa banii astia pe doi pereti pictati? Pentru ca in continuare conducerea este formata din dinozauri.

A fost si un reportaj la stiri cu cati bani se iau din taxe si ca de la an la an sunt tot mai putine locuri la buget. Dar ce m-a frapat au fost imaginile cu un curs la informatica unde pur si simplu se dicta. Nu exista nici un calculator, nimic. Pai cum naiba sa inveti informatica prin dictare, mi se pare normal sa fie aplicate lucrurile alea, sa inteleaga si studentul.

Deci o schimbare la fata, asa la suprafata, ca in rest toate-s vechi si noua toate.

2 comentarii:

Anonim spunea...

In timp se vor schimba toate de la cladiri la mentalitate ... incet si sigur. Stau si ma gandesc ce praf eram pana sa intram in europa si cu legi si cu tot acum vin europenii sa ne protejeze drepturile ca noi nu suntem in stare.

baobab spunea...

changes always occur only after you graduate :))..chiar ca se aplica Murphy's Laws...