sâmbătă, ianuarie 26, 2008

Telefonie: Portabilitate

Scriam aici ca in 2008 se va realiza portabilitatea numerelor. Ei bine se va intampa si asta, dar nu acum ci la toamna, pe 21 octombrie.
Portabilitatea se va putea face doar din fix in fix si mobil catre mobil. Pe utilizatori nu o sa ii coste nimic, dureaza maxim zece zile de la formularea cererii si cand apelam pe cineva vom fi anuntati printr-un semnal sonor ca numarul e portat.
Legat de subiectul postului am lansat si un vot la sectiunea SONDAJE. Ce veti face la toamna, va veti pastra operatorul de telefonie mobila sau veti alege cea mai buna oferta la alt operator? Avantaje si atractii vor fi, mai ales ca atunci vom avea 4 operatori 3G pe piata, intra Zapp si cei aflati deja pe piata: Orange, Vodafone si RDC&RDS.

4 comentarii:

Tix spunea...

pe 1 noiembrie imi expira contractul facut cu Orange (m-au sunat aia odata sa imi faca o oferta gratuita si m-am trezit legat de glie 2 ani fara sa stiu asta initial) si ma mut pe Cosmote! Oricum am de gand ca toate 3 abonamente Orange sa le inchid pe 1 noiembrie si sa raman cu numerele pe Cosmote!

BĂNĂŢEANU spunea...

spune-ti parerea si in cadrul votului :)

Unknown spunea...

Buna Tuturor.
Deci sa clarificam. Numerele se pot pastra, si nu conteaza daca a expirat sau nu CONTRACTUL. Deoarece numerele noastre de telefonie mobila de fapt nu sunt nici ale noastre, si nici al operatorului, ci al Autoritatati Nationala pentru Reglementare in Comunicatii. Deci contractul pe care am semnat luna aceasta pe 2 ani, nu ma obliga sa nu pot lua numarul si trece la alt operator.
Este normal sa treci la operator cel mai potrivit, (atentie cel mai ieftin rar este si cel mai bun), deci sa verifici operatorul din toate punctele de vedere. Daca nu mai stii cine in ce retae este e bina sa alegem pachete cu minute nationale. Sa fiti precauti domnilor, voi sunteti clienti!

BĂNĂŢEANU spunea...

@levente-clar ca iti pastrezi numarul.