miercuri, noiembrie 19, 2008

Criza incotro ?

Chiar asa, stim ca ni se trage de la USA, si ca a cuprins toata lumea. Cica americanii isi vor reveni mai repede, in 2-3 ani, noua ne va trebui mai mult sa trecem peste efectele crizei, ani buni, in jur de 5-10. Totusi unde e criza? La televizor ati putea spune. E-adevarat, multe firme se inchid (unele mari, vezi Kraft si Colgate), concedieri, etc.

Cu toatea astea, prin ziare vezi titluri gen: romanii vor cheltui mai mult de sarbatori pe cadouri, sau destinatiile de vacanta ale romanilor. Oamenii aia nu stiu ca e criza? Deocamdata este incerta situatia, ramane sa vedem ce va fi. Pe tine cum te afecteaza criza economica? Fumezi mai putin? Ai renuntat la masina si mergi cu transportul in comun? Cum vezi tu criza? Ca o paranteza, irlandezii au fost primii din lume care au aprins bradul de Craciun. Se pare ca nici lor nu le pasa de criza si dau startul la cumparaturi.

6 comentarii:

IgorCreation spunea...

Pana acum nu m-a afectat criza deloc ! Criza afecteaza oamenii indatorati pana in gat la banci ...cumpatare asta e concluzia in momentul asta. Nu mai cheltuiti pe lucruri inutile..

BĂNĂŢEANU spunea...

promit sa nu mai cheltui aiurea :), asa cum s-a intamplat cu unele ocazii

IgorCreation spunea...

Daca stii ca iti permiti lucrul acela fara sa apelezi la alte surse de venituri (credite, imprumuturi) si iti raman bani si de celelalte lucruri esentiale (alimente, impozite, etc), totu' e ok:)

BĂNĂŢEANU spunea...

sa sti ca ai dreptate, cumpatare si sa te intinzi cat te tine plapuma, nu mai mult

IgorCreation spunea...

Oricum toata criza asta vine defapt din acordarea de credite aiurea si cresterea gradului de indatorare. La noi inca nu se vad efecte.. Nu au intrat inca in procedura de faliment banci.. dar nu se stie

BĂNĂŢEANU spunea...

asta ma intrebam si eu. tot auzim ca e de rau, ca e naspa, dar nu prea se vede la noi