luni, noiembrie 24, 2008

Mafia bancilor: Azi, ING



Aproape ca tot omul, am si eu un job si salariul e virat pe un card ING. Astia ca oricare banca iau comisioane pentru orice (in genul reclamei la Unicredit, cu din ce in ce mai mult orice). E, luna asta am scos tot salariul, sau atat cat se poate retrage de la un bancomat. Astia pac, comision retragere numerar, dar nu prea au mai avut de unde sa ia. Faza se intampla pe 8 noiembrie. Azi imi da ING SMS ca am de plata 0,77 lei. Sun si intreb de ce, mi se explica, bla bla. Zic, bun, vreau sa vin sa platesc 77 de bani. Raspuns, pai stati asa ca s-a perceput penalizare la cei 77 de bani, deci aveti mai mult de plata. E, cat sa fie, nu conteaza, vin la ghiseu sa platesc. Pai da, dar pentru depuneri la ghiseu trebuie sa platiti comision 7,5 lei. Uau, initial aveam de plata 77 bani (pregatisem si banii, stransesem 76, mai imi trebuia un leu), acum trebuie sa platesc zeci de mii de lei.
Totusi consilierei de la telefon i se face mila si imi zice ca daca depun banii la bancomat nu se mai percepe comisionul. Perfect, merg sa platesc, dar cea mai mica bancnota acceptata e de 5 lei, rahat nu am decat de 10 lei. Si uite asa se face ca pentru 77 de bani a trebuit sa alimentez contul cu 10 lei. Niste putori, oricum soldul negativ s-ar fi acoperit in decembrie cand primeam salariul. Dar e criza economica, cine stie daca voi mai avea un job, si de ce sa nu castige si ei un ban cinstit din penalizari. Huo bancilor din Romania. Pe cand un pachet legislativ, ferm, riguros in ceea ce priveste functionarea bancilor din Romania ?

6 comentarii:

IgorCreation spunea...

Vai cat de tare e asta! Eu schimbat imediat cardul si banca ! Garantat ! adica ei stiu ca e cont alimentat de salarii si isi vor castiga restanta aia inzecit din urmatoarele comisioane dar s-au lacomit in halul asta?!!

Clar reziliam orice cu ei , in direct !

BĂNĂŢEANU spunea...

le mai dau o sansa :)

Anonim spunea...

Apropo...mai ai carduri la alte banci ? Daca da , crezi ca nu au comision la retragere?Crezi ca te-ar fi anuntat de comisionul negativ ? IN cazul in care nu ai fi fost anuntat , care crezi ca ar fi fost reactia ta ? Cu siguranta tot banca ar fi fost de vina..caci nu-i asha este ushor sa dai vina pe banci.

PS: si daca totusi ai cont la alta banca pe care nu l-ai utilizat de ceva timp..te-as sfatui sa-ti verifici acolo soldul..sa vezi ce surpriza o sa ai ..vei multumi ca macar te anunta ING-ul ...insa tu o consideri ca pe o chestie negativa.

BĂNĂŢEANU spunea...

din fericire nu mai am card la alte banci. din nefericire iar am retras aproape toti banii si am primit din nou SMS de la ING ca am de plat 2,6 lei. Ironia e ca in cateva zile intra banii pe card, deci iar s-au lacomit, le era frica, ca nu platesc. Dar de data asta nu mai ma intereseaza, nu mai dau nici un leu, sa scada din salariu, mama lor de hoti.

Anonim spunea...

Dar de ce ai retras toti banii , ii cheltui din prima zi ? Hotii astia cica iti dau 10% dobanda pentru banii pe care ii tii pe card, iti scoti comisionul cu indesat Mi se pare normal sa ti se dea bani pentru sumele din cont si in aceiasi masura sa platesti pentru serviciile bancii si cu atat mai mult sa fii anuntat de acest lucru.De cand fac bancile voluntariat ...si de ce nu ? de cand faci tu voluntariat? se pare ca nu ..atata timp cat ai un salariu. Bafta ..si sper sa iti schimbi mentaliltatea de roman.

BĂNĂŢEANU spunea...

am avut cheltuieli si din cauza asta am scos toti banii. De regula evit sa scot bani si caut sa platesc cat mai mult posibil cu cardul, de fapt visul meu este sa dispara banii fizici, sa platim doar cu cardul. mi se par inutili banii (bancnote si monede). Totusi nu inteleg de unde disperarea bancii, cu atat mai mult cu cat exista o conventie, primesc lunar salariu, le e frica, ca nu isi mai primesc cei 2,6 lei. Oricum stiu ca bancile fac cei mai multi bani din comisioane, pentru orice. Daca as putea alege (din pacate angajatorul are conventie doar cu 2 banci) as schimba iar banca. Din pacate toate sunt la fel, sa te pacaleasca (vezi si scandalul cu creditele, cand mareau dobanzile si ratele fara sa anunte, dupa cum ii taia capul).