sâmbătă, ianuarie 31, 2009

Banci si criza economica: un pas inainte, unul inapoi

Criza ne afecteaza pe toti mai mult sau mai putin. In urma cu cateva luni treceam de la BRD la ING (cele doua banci cu care angajatorul are conventie de salariu). Motivele la momentul acela au fost:
-ING era una din cele trei banci din Romania care ofereau carduri cu cip, foarte sigure in ceea ce priveste furtul de pe carduri, aproape imposibil de a fi victima unei fraude
-posibilitatea schimbarii pinului la multimate
-bancomatele se afla in interiorul bancilor, departe de strada, frig, ploaie
In prezent lucrurile s-au schimbat si BRD ofera de asemenea carduri inteligente cu cip. Totusi daca nu era criza economica stateam la ING cel putin pana in 2011 cand expira cardul. Dar iata ca e criza, rata infractionalitatii o ia in sus, se fura arme, oamenii sunt impuscati pe strada, jafuri. In aceste conditii a avea un bancomat/banca la doar un minut de mers pe jos de la scara blocului e mare lucru.
Asa ca singurul dezavantaj ING (sedii foarte putine in comparatie cu BRD) m-au determinant sa trec din nou la BRD. Doar in zona in care stau am 3 BRD-uri, fata de doar un ING care este la cateva statii RATB. De saptamana viitoare voi incepe demersurile emiterii unui card BRD si modificarea contului de salariu. Are cineva idee in cate zile se emite un card BRD, stiu ca se moscaie destul? La ING in 5 zile a fost gata.

ACTUALIZARE: Ieri am completat cererea de emitere card la BRD. Cica in cel mult 10 zile e gata

4 comentarii:

Anonim spunea...

Din ceea ce spui,nu văd legătura între criza economică și jafurile, crimele, etc de care zici cu ING sau BRD.

BĂNĂŢEANU spunea...

corect, poate nu am fost destul de clar. Sa reformulez: criza economica-saracie-creste infractionalitatea. Asa ca e foarte important sa ai bancomat aproape de casa sau chiar la job, pentru a evita sa merg cu banii la mine. De altfel evit acest lucru, preferand sa folosesc cardul cat mai des posibil. In plus avantajul ING (motivul pentru care trecusem la ei), cardurile cu cip, a disparut din moment ce si BRD emite carduri inteligente.

IgorCreation spunea...

acu sa vezi si comisioane adevarate de la BRD

BĂNĂŢEANU spunea...

@Igor-din fericire angajatorul are o conventie cu BRD pentru cardul Maestro, asa ca avem comisioane zero sau foarte mici la diversele operatiuni. Oricum nu imi fac mari sperante privind serviciile. Toate bancile-s la fel, dar nici nu putem trai fare ele. In curand un post legat de o experienta foarte recenta legata de BRD, sa vezi cat de prosti sunt si astia, te doare capul