joi, aprilie 09, 2009

Concediu: Brussels


Scurt, dar se simtea nevoia, era cazul. Plec maine si ma intorc luni. Este prima iesire in afara si primul zbor. Sunt curios:
-daca am rau de avion
-cum e traficul la ei
-daca soferii sunt furiosi si injura
-cum e transportul public de suprafata si subteran
-cum e berea belgiana (desi am degustat de curand intr-un local bucurestean)
-daca si la ei sunt unii care trag flegme pe trotuar
-si bineinteles sa vizitez atat cat se poate in doua zile pline si sa uit de Romania pentru cateva zile
Este posibil si o vizita de o zi la Amsterdam

Povestesc impresii la intoarcere

4 comentarii:

alex petras spunea...

Si eu am fost in capitala Belgiei prin octombrie anu trecut si iti pot spune ca:
- rau de avion nu ar trebui sa ai ... cel mai bine este sa nu te gandesti la asta. pe mine in schimb m-au durut urechile de la presiune (nimic de speriat) in 2-3 ore iti revi complet.
- soferii sunt extraordinari de calmi si putini si nu injura. mai mult - oamenii aia nu claxoneaza deloc. in 4 zile am auzit max 10 claxoane.
-transportul public nu l.am testat .. astept detalii de la tine.
- berea este bestiala ... inceraca delerium undeva pe lanaga grand place (au sute de sortimente de bere).
- flegme, chistoace, praf, noroi, hartii etc nu vei gasi. fa poze daca gasesti.

ps. clima mi s.a parut oleaca cam aiurea. a plouat tot timpul acolo. dar sa sti ca e fain pe ploaie (nu e noroi) ... oricum preventiv sa fi pregatit si pentru asa ceva.

drum bun si odihna placuta :)

Tix spunea...

Faza naspa e ca la plecare ti se pare absolut normal bunul simt si civilizatia de la ei. In schimb cand te intorci vei avea o mare deceptie. Dar pana atunci distractie la maxim!

IgorCreation spunea...

Ce cool ! Nu am ajuns inca in Brussel dar tocmai m-am intors din Roma (am prins exact cutremurul). Pot sa iti spun ca in Roma e mare agitatie, foarte foarte multi turisti curg pe orice straduta din Roma.

Traficul e infernal si la ei. Dar totusi se circula, nu se creeaza ambuteiaje atat de infecte ca la noi. Ei asteapta linistiti. In rest la orice pas au ceva de vizitat, cladiri superbe la orice pas, straduta..

Preturi mari, cel putin prin centru.

Super

BĂNĂŢEANU spunea...

@alex-ai avut dreptate, cu avionul a fost ok, de mers am mers cu metroul, care e mai dezvoltat ca la noi. Din pacate nu am ajuns la Delerium (am vazut ca e promovat prin brosuri) dar m-am delectat cu kriek, o bere mai slab alcolizata, dar delicioasa. Gunoaie am vazut in schimb destule, aruncate pe trotuar, cine stie ce-o fi fost. Si am avut vreme superba
@ecologie umana-corect, aeroporturile (baneasa vs charleroi) nu se compara, la noi este o mizerie Baneasa, o gara mica de provincie
@Igor-bine ai venit, poate faci un post dedicat Romei