luni, iulie 06, 2009

Jurnal de calatorie personal: Transfagarasan






Ca sa mai scap de oras, am reusit sambata sa plec din Bucuresti la invitatia unor prieteni. Plecarea pe la opt si jumatate, ca doar era week-end si daca nu acum, cand sa dorm si eu mai mult. Trecem frumos prin Pitesti, Curtea de Arges si ajungem la Cetatea Poienari unde am urcat si coborat 1480 de trepte. Dureros pentru un biropat, dar a meritat. O vedere superba in toate directiile. La coborare a inceput si ploaia, dar ne-am adapostit repede in masina.

Pornim la drum, trecem in viteza peste Vidraru si poposim la Vila Valea cu pesti, mancam, se mai domoleste si ploaia si din nou la drum pe Transfagarasan, un drum foarte prost, ca dupa bombardament. Pe drum ne intalnim si cu o turma de oi care traversa soseaua, asteptam, liber, mergem din nou. Ajungem la Balea Lac, ceata, zapada, taxa wc-2 lei, poze, cumpar magneti.

Plecam iar cu destinatia Sibiu, drumul pe Transfagarasan de cealalta parte a muntelui este foarte buna, alt judet, alti oameni mai gospodari. La Sibiu am ajuns mai pe seara. Centrul vechi este foarte frumos, strada pietonala imensa cu zeci de terase, piata mica si piata mare. Dupa o gustare si aici, ne intoarcem spre Bucuresti, unde am si ajuns pe la doua jumatate noaptea.

6 comentarii:

str53 spunea...

I envy you for this, Gabi :)

IgorCreation spunea...

Acum vreo 3 saptamani am fost si eu la restaurantul acela de la valea cu pesti si cu cetatea poienari mi s-a parut cam sus totusi dar am zis ca data viitoare urc !

Ce tare !

baobab spunea...

precis oile au facut tot roadtripul!

BĂNĂŢEANU spunea...

@stranum-da, a fost frumos
@Igor-si noi am vrut prima data sa ajungem cu masina, dar am intors si am urcat pe scari
@baobab-da, oi ratacite, pe care le-am asteptat sa ajunga in siguranta pe iarba

karadeniz spunea...

Tot cu gandul la somn :)) (ca sa dorm si eu mai mult)

BĂNĂŢEANU spunea...

@karadeniz-pai daca nu in week-end, atunci cand?