sâmbătă, iulie 14, 2007

BUCURESTI=praf si pulbere

E ca la matematica. Daca Bucuresti egal praf si pulbere, atunci (rezulta) ca plec. Da, nu se mai poate. Stiam foarte bine lucrul asta, ca e mult praf in Bucuresti, dar pana nu am experimentat-o pe pielea mea, nu m-am convins.
Prima experienta acum vreo doua saptamani, cand am iesit de la job din Pipera si merg la tramvai. Si astept si astept. Ei bine in tot acest timp a batut vantul si a ridicat tot praful in aer. Am stat si eu cu spatele la vant si in sfarsit a venit tramvaiul. Asta a fost asa mai light. Dar ce mi s-a intamplat ieri a fost horror, de groaza. Ma duceam undeva cu treaba si ajung in statie la autobuz pe Colentina. Ce nu stiu unii dintre voi este ca de cateva luni toata Colentina si Calea Mosilor sunt in pom. Se escaveaza, se schimba sinele de tramvai, se sapa, gramezi de pamant pe trotuare. Mai eram si racit si deci aveam caile respiratorii iritate si sensibile. Deci in statie sa ma sufoc, practic nu mai puteam sa respir. Masinile care rulau pe sosea ridicau nori de praf in aer. A fost cumplit, simteam praful in mine, in plamani. Am stat si eu cu mana la gura pana a venit autobuzul. Colentina si Mosilor cred ca sunt cele mai poluate din Capitala la ora asta.
Asa ca maine dau o fuga pana la Busteni pentru a experimenta un mit: este aerul de munte un elixir minune? Ma voi intoarce maine vindecat de raceala? Va voi tine la curent.
ACTUALIZARE: N-am mai plecat, a intervenit ceva. Nu-i nimic, pentru week-end-ul viitor am programata o actiune de voluntariat prin Transilvania :)

Un comentariu:

Mihai STOIAN spunea...

Bravo buna solutie te sustin. E naspa in bucuresti dar ai si avantaje ... ai ce face ai ce lucra fata de alte orase.